Frittata cu spaghetti

de iolanda-elena in Spaghete, 3 Dec 2014 | 4021 vizualizari

 

Buna ziua,dragi bucatarasi!
Frittata cu spaghetti,este o reteta simpla de facut,se poate servi ca fel principal(cum servim noi),ca aperitiv ,când mergeti la picnic sau pur si simplu când nu aveti timp liber sa faceti ceva mai complicat.Sa procedam:

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 50 g parmezan ras /branza rasa
  • 100 g cascaval
  • 2 linguri patrunjel tocat
  • Piper ,sare dupa gust
  • 50 g Bacon/kaiser cuburi
  • 350 g Spaghete fierte
  • 2-3 linguri Ulei masline
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Frittata cu spaghetti:

 

Pentru a prepara frittata cu spaghete începem cu tăierea cascavalului în cuburi.

Punem intr-o tigaie ,(fara ulei , antiaderenta), kaiser-ul si il lasam 2-3 min,dupa ce s-a prajit putin il scoatem si il punem pe o farfurie, apoi spargem ouale intr-un castron, le zbatem cu o furculita sau un tel, se adaugă sare, piper, parmezan,kaiser-ul cuburi, cascavalul și se adaugă pătrunjelul tocat; se amestecă bine ingredientele împreună.
Luati  spaghetele fierte(trebuiesc fierte cu 2/3 ore inainte sau daca faceti cu o zi inainte)  și puneți-le într-o tigaie cu ulei fierbinte,eu le-am pus in tigaia in care am prajit kaiser-ul. Le distribuiti pe întreaga suprafață a tigaii și lăsați sa se prajeasca 3-4 min la foc mediu , fara a le atinge.

Se toarnă amestecul în tigaie, asigurându-vă să-l distribuiti uniform pe toata suprafata, acoperiti-o cu un capac si lasati-o la foc mic 10 min.
Dupa cele 10 min intoarceti frittata cu capacul sau cu o farfurie intinsa, rotiți omleta , se lasa sa se coaca 5-10 min la foc mic ,descoperita,daca o faceti intr-o tigaie mare intinsa sunt necesare 5 min,eu am facut-o intr-o tigaie micuta si inalta si a trebuit sa o tin 10-12 min.Pentru a se asigura că frittata este coapta, miscati putin tigaia pentru a vă asigura că este detașata de tigaie si nu este lipita.
Când frittata este gata puneti o farfurie deasupra tigaii si o rasturnati pe farfuria de servire si se serveste imediat;se mai intoarce inca o data cu o alta farfurie ca sa fie in sus partea in care se vede pasta, tăiati-o felii, se serveste calda sau  rece.Frittata cu spaghetti se poate servi cu feliute subtiri de rosii sau cu salata verde

Pofta buna!!

 

TIPS-URI

1

Ingredientele acestei frittate se pot inlocui foarte usor,kaiser-ul se poate inlocui cu sunca sau cremvusti,se poate adauga si cascaval afumat

2

Spaghettele pot fi si cu sos de rosii si trebuie sa fie reci

3

Patrunjelul eu nu l-am adaugat pt ca nu il aveam in casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu spaghetti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (21)

Rocsi 1

03.12.2014, 23:02

iolanda-elena 1

04.12.2014, 10:38

babi5 1

15.12.2014, 05:37

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Spaghete a la JulyCris